sunnuntai 9. joulukuuta 2007

Rakennusetsintää Turussa 8.-9.12.

Eilinen ilta ja iltayö vietettiin Turussa Pukkila Oy Ab:n laattatehtaalla Suomen Pelastuskoiraliiton yhteistreeneissä. Mukana oli vain Valo, joka ei ole etsintää (saati rakennusetsintää) ehtinyt juurikaan harjoitella.

1. treenipaikka lämmitetty pienehkö varasto klo 18-20
Valolle 2 maalimiestä, antoivat hallikäytävän alussa makupalat ja kävelivät käytävän eri puolille laattapinojen taakse piiloon. Päästin Valon heti perään, maalimiehiltä suorapalkkaus. Ensimmäinen mm ok, toinen mm oli pimeässä, jonne Valo meni selkeästi varovaisemmin.
Ehdittiin ottaa vielä toinen kierros, Valolle 1 mm. Maalimies meni valmiiksi helppoon piiloon ja Valo nosti mm:n yllättävän hyvin -> lisäksi kun mm otti purkin esille, Valo meni maahan ja haukkui kahdesti (yippii!!). Ruokakippohaukutukset tuottaa tulosta...! Paljon kehuja koiruudelle.

2. treenipaikka humiseva (yli 85 dB!) massanvalmistustehdas klo 20-22
Valolle 3 maalimiestä valmiiksi piilossa, menivät yksitellen piiloon. Ensimmäinen mm, suorapalkka, ei erityistä. 2. mm sai ohjeeksi hidastella palkkaamisen kanssa, ja kaksi haukkua irtosikin heti. 3 mm myös hidasteli, mutta olin sen verran jäljessä Valosta, että neidiltä loppuivat rahkeet ja koira kääntyi pois maalimieheltä ja tuli kurkkaamaan mihin jäin. Mm kutsui Valon luokse ja palkkasi suoraan. Tässä kohtaa tehtiin selvä virhe, paikka oli painostava jopa kokeneille koirakoille, saati sitten meidän juniorille... haukkuja ei olisi missään nimessä pitänyt vaatia. Olin kuitenkin ylpeä Valosta, moni koira otti huomattavasti enemmän stressiä etsintätilanteessa kuin kokematon Valo.

3. treenipaikka oli helpohko yksitasoinen lämmin sisätila klo 22-24, johon Valolle 3 helppoa maalimiestä valmiiksi piiloihin. Maalimiehet palkkasivat suoraan ja kehuivat paljon. Lopuksi revitysleikkiä reilusti. Erityisesti täällä näki sen, kuinka Valo ongelmatilanteessa (ts. saanut hajun muttei tiedä mistä) painaa nenää vimatusti alaspäin etsiäkseen jälkeä. Aika näyttää meneekö nenä ylöspäin talvikauden lopuksi, kun treenataan vain hakua.

4. treenipaikka viileä iso teollisuushalli klo 00-02, jonne mennessä pohdin sitä, otanko Valolle enää yhtään treeniä. Päädyin lopulta kuitenkin yhteen maalimieheen, joka asetettiin varastohyllyn alimmalle tasolle puolihämärään paikkaan. Lähestyttiin maalimiestä tuulen alapuolelta, ja Valo teki taas huippuahienoa työtä ottaessaan hajun. Tarkennus toki vei hieman aikaa kokemattomuuden takia, mutta reagointi hajuun oli loistava. Valo palkattiin isolla kasalla maksamakkaraa ja lopuksi vielä revityksellä.

Kotona oltiin aamuyöllä klo 4:n aikoihin, väsyneenä mutta onnellisena ;o).

Ei kommentteja: