sunnuntai 6. tammikuuta 2008

Hakutreenit, epäonnistumisia

Ericssonin takametsä. Valolle piti tehdä samankaltainen tuulireagointiharjoitus kuin edellisenä päivänä. Tuuli oli hyvä.

Jo pienen alkulämmittelylenkin jälkeen Valo reagoi haukulla laaksossa olleisiin ryhmäläisiin. Rauhoittelin ja jatkettiin matkaa alas laaksoon, jossa oli keskilinja. Valo haisteli keskilinjalla treeninvetäjän ja toisen maalimiehen, oli rauhoittunut, mentiin lähetyskohtaan ja päästin Valon suoraan irti. Valo eteni synkeähköön metsään todella hyvin, maalimies olikin syvemmällä kuin mitä sovittiin, seuraavaksi Valo pelästyi makuuasennosta noussutta maalimiestä ja haukkui pelkohaukkua pitkään. Juoksin koiran ja mm:n luokse, rauhoiteltiin, maalimies syötteli Valoa. Valo reagoi mukaan tulleeseen 2. maalimieheen, joka myöskin syötteli ja rauhoitteli. Oltiin metsässä jokunen tovi, kun lähdettiin takaisin kohti keskilinjaa Valo reagoi uudelleen mukana olleeseen maalimieheen haukkumalla. Kuin myös keskilinjalla odottaneeseen treeninvetäjään. Yriteltiin rauhoitella syöttelemällä. Koira autoon.

Treenin lopuksi Valolle palauttavat, nyt heti autosta ulos tullessaan sai vapaana käydä spontaanisti tervehtimässä ihmisiä. Treenikavereilla oli makupaloja, joita syöttelivät jos Valo hakeutui luokse. Valo oli oma itsensä, kävi tervehtimässä, häntä oli pystyssä, juoksenteli aika innoissaankin hakemassa makupaloja. Kytkin koiran, osa maalimiehistä siirtyi rinnettä alas laakson suuntaan ja meni näkösälle kyykkyyn makupalojen kanssa. Muuten Valo jatkoi innoissaan juoksentelua maalimiesten välillä, treeninvetäjän mennessä risukkoon kyykkyyn (3. mm) haukahti vielä pari kertaa mutta meni mm:n luokse kun ehdin juosta lähemmäs. Jatkettiin jonkin aikaa, 6. mm:n jälkeen lopetettiin. Viimeinen maalimies oli Valolle tutumpi kuin muut.

Jotta näin. Omat ajatukset oli treenien ajan kateissa episodin jälkeen. Mä en lukenut koiraa tarpeeksi, oletin liikaa koirasta (en koulutusvaiheesta vaan mielentilasta) ja maalimiehen käyttäytyminen vielä kruunasi kaiken. Kouluttaja tosin tuki sanomalla ettei millään edellisten treenien jälkeen olisi voinut kuvitella tuollaista säikähdystä, edellisiin treeneihin verrattuna olosuhteissa ei ollut juuri muutosta.
Nyt palataan nollapisteeseen, tai oikeastaan pakkasen puolelle. Jatketaan kentällä rullatreenejä, mennään hakutreeneihin makkararinkiin. Se, miltä tuntuu nyt, on jotain jota en viitsi edes tähän kirjoittaa. Idiootiksi voin itseäni toki aiheellisesti kutsua. :,o/

Ei kommentteja: