maanantai 7. tammikuuta 2008

Tottista

Tehtiin reipas lenkki ja käveltiin koirakerhon tottiskentälle Valon kanssa. Alkuun paikallaistuminen, 10 askelta, 15 s, yksi välipalkkaus.
Paikallamakuu 15 askelta, 15 sekuntia, kohti koiraa. Helpot siis, mutta uusi paikka eikä olla tehty näitä vähään aikaan ulkona.
Seuraamisia. Lyhyitä, 2-3 toistoa ilman namikättä. Viimeinen toisto motivaatiopatukka esillä, hieman pidempi toisto muutamalla käännöksellä. Valo on oppinut kivasti takapään käytön, täyskäännökset sujuu aika jees.
Eteenmenot. 4 toistoa, 3 ensimmäistä pitkähköillä etäisyyksillä 25-40 metriä. Vietiin yhdessä Valon kanssa namipurkki kentän laitaan ja juostiin poispäin. Vaadin perusasennon ja siitä lähetys. 3. toisto, palattiin purkilta ja otin seuraamista -> mielikuva haaleni enemmän kuin aiemmissa toistoissa, Valo lähti hyvin, kääntyi puolessa välissä kohti, jatkoi itse matkaa purkille mutta ei niin hyvin kuin kahdessa ensimmäisessä. Viimeinen toisto lyhyellä alle 10 m etäisyydellä ja helpolla kaavalla.
Yritettiin tuunata noudon palautuksia rullan pätkällä, onnistui vähän kehnosti. Valo pudottaa helposti jalkoihin, nostaa kyllä uudelleen ilman käskyä mutta ei vielä malta luovuttaa hyvin. Otin rullan käteen, nostatin vähän kierroksia, Valo tarttui rullaan, annoin hetken aavistuksen vetää ja annoin irti-käskyn. Toimi niin kuin ajattelin, auttaakohan tämä luovutuksissa? Mene taas ja tiedä. Ajatuksena siis se, että koira pitää esineestä kiinni vaikka koskenkin siihen ja luovuttaa vasta käskystä.
Liikkeestä istumiset ihan persiilleen, sekoitti maahanmenoihin joita ollaan tehty paljon. Autoin suurella käsiavulla, vahvistin istu -käskyä Valon sijainnista riippumatta. Palkkasin nopeista.

Käveltiin takaisin kotiin mutkan kautta, yritettiin taas treenata johdonmukaisesti hihnakävelyä. Illan hankalin osuus.

Ei kommentteja: