torstai 29. marraskuuta 2007

Taas tottista

Nopeahkot treenit Valon kanssa, nyt paikallamakuu, luoksetulo, nouto ja seuraaminen. Ja lähes kaikki ihan ketuilleen...

Paikallamakuu ensimmäinen jättö ok, etäisyys 4 m, olin n. 10 s selin, sitten käännyin koiraa kohti. Kun Valo laski kuonon etutassujen väliin, palasin ja välipalkkasin. Jätössä hiippaili perään, palautin paikoilleen, uusi jättö ok, sama etäisyys lyhyempi aika ja palkkaus.
Luoksetulo. Varasti käskyssä, otin pari paikallaoloa istuen väliin. Näissä ei ongelmia. Taas luoksetuloa, varastaa heti kun näkee mun palkkauskäden navan kohdalla. Palautin paikoilleen, loppuun ehkä pari hikistä onnistumista. Itse luoksetulon loppuasento aavistuksen vino vielä oikealle, on kuitenkin jo aika lähellä kroppaa.
Nouto. Ajatuksena vaatia kapula käteen asti, joten taas kapula koiran ja ohjaajan väliin, etäisyys ihan minimaalinen. Ensimmäisen toi ok, sitten alkoi taas kapulan laipasta nostelu. Otin pari toistoa niin, että annoin kapulan Valon suuhun ja otin askeleen taaksepäin. Näissä ihan kivoja luovutuksia, ei ainakaan heti sylje kapulaa jalkoihin.
Otin väliin seuraamista narulelun avustuksella, pientä hermostumisen poikasta ilmassa edellisistä kämmeistä. Nämä erittäin ok, ensimmäinen ihan muutaman askeleen toisto, toinen vähän pidempi, kaikki käännökset mukana mutta ei paljon suoraa pätkää.
Jatkoin noutohupailua, Valo perusasentoon ja nakkasin kapulan muutaman metrin päähän. Valo odottaa hienosti lupaa noutaa, välillä vaan katsekontakti viipyy niin pitkään että luvan saatuaan ei selkeästi ole varma mihin suuntaan pitäisi lähteä... norminoudoissa ei ota laipasta, kaikki palautukset muistaakseni ihan ok. Yhden ehkä sylki jalkoihin, korjasi ilman erillistä käskyä.

Voi kettu, tentin lähestyessä ei pitäisi treenata.

Ei kommentteja: