sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Tokoa + hakutreenit Kauhala

Eilen illalla käytiin koirien kanssa humputtelemassa läheisellä kentällä. Pihkalle taas alotokoa, nyt palkkailin vähemmän. Totesin, että neidin kierrokset tuppaa kohoamaan sfääreihin ilman palkkaa. Seuraamisessa ollaan otettu lisäksi takapakkia, Pee edistää liikaa. Tämä mitä todennäköisimmin johtuu siitä, että ohjaaja (idiootti) käyttää samaa käskyä metsässä hallittavuuteen, jossa hyvää seuraamista ei vaadita. Pihka keksi myös eilen, että liikkeestä seisomisesta piti tehdä suoraan luoksetulo... käytin yhtä apukäskyä, jotta sain koiran odottamaan maltillisesti kunnes palasin viereen. Muuten jees.

Valolle eilen kentällä näyttelytreeniä. Voi kuvotus, kuinka ympyrän juokseminen hallitusti normaalilla kauniilla askeleella on mahdollista ilman kontaktia???????? Ohjaajan ja koiran hermot riekaleina. Seisomisessa ei probleemaa.

Tänään hakutreeneissä Pihkalle 4 maalimiestä, teemana pisto- ja yliheittotreeni. Pihkalle ei ole koskaan tehty yliheittoja, ja 2 ensimmäistä menivätkin huonosti. Ideana oli, että edellinen mm pitää Pihkaa, itse siirryn keskilinjalle ja kutsun koiran. Koiran tullessa ohjaan sen suoraan keskilinjan yli toiselle puolelle pistolle. Pihkalle oli ajatuksena käyttää keskilinjan ylitysvaiheessa maalimiehen taputusta, mutta eihän tuo tohkeissaan mitään kuullut ;o)! Vasta 3. ylitys meni käsikirjoituksen mukaan. Ennen maastoa taas hallittavuutta, joka etenkin siirtymisessä on järkyttävää. Pee edistää, kiirehtii, puhisee, haukahtelee. Paikallaolo hyvä.

Valolle edelleen irtorullaa. 3 maalimiestä, etäisyys ehkä 30 m, puoliksi näkyvissä. Lähetyksissä Valolla ei näköyhteyttä maalimieheen, etenee kuitenkin kivasti. Voisi mennä kovempaakin. 1. hyvä rullantuonti, 2. rullan ottamisen jälkeen pysähtyi, pudotti rullan, otti uudelleen ja toi keskilinjalle normaalisti -> syynä ehkä mun kikkailu, yritin lähteä Valoa vastaan ja juoksin aika paljon sivuun kiertääkseni kaatunutta puuta. 3 maalimies hyvä, kommenttia tuli siitä, että Valon rullan ottaminen on edistynyt tosi paljon, ottaa rullan epäröimättä. Hyvä hyvä.

Ei kommentteja: