keskiviikko 29. lokakuuta 2008

Jälkeä ja tottista

Valo aloitti juoksut ja Pihka seurannee ihan pian perässä.
Tänään isä tallasi Valolle rannan metsään n. 200-300 m jäljen, 4 esinettä. Jäljen vanhenemista odotellessa tottista.
Paikallaolo HIENO. Nurmikentän ympärillä oli vaikka millaista häiriötä, mutta pää laskeutui alun ihmettelyn jälkeen tassujen väliin ja paikallaolo oli levollinen. Aikaa en mitannut, palkkasin vain rauhallisesta olosta sen ihmeemmin aikaa laskematta.
Muuten Valo oli jotenkin löysän oloinen, ehkä juoksut vaikuttaa asiaan...? Seuraamisia, maahanmenoja, noutoa ja luoksetulo. En saanut millään Valolle kunnon asennetta työntekoon, vaikka palkkasin lelulla ja otin ns. juoksuliikkeitä, joista Valo yleensä pitää. Erityisesti seuraaminen oli huonoa ja kontaktitonta, muuten liikkeet teknisesti ok mutta tekemisen into puuttui.

Pihkalle hallintaa. Taas. Vähän tokon jättöjä, oli taas erinomaisia. Paikallaolossa paljon häiriöitä, tikapuilta alas tuleva mies ihan vieressä sai Peen nousemaan mutta palasi maahan kaukokäskyllä. Ja kyllä, Pee on noussut monesti, mutta toistaiseksi mä olen tyytyväinen kunhan se ei ota askeltakaan mun suuuntaan jotta maastokokeiden hallittavuus on hyväksytty.

Valo jäljelle. Janalla taas armotonta säätöä ohjaajan toimesta. Mä en kestä. Isä väitti, että otin Valon jo kertaalleen pois oikealta jäljeltä, mä en enää muista edes mitä tapahtui. Vieraan tallaamaa jälkeä on outo ajaa ilman merkkejä, epäluottamus koiraan on ihan tapissaan. Annoin Valon kuitenkin työskennellä jäljellä ja kaikki esineet nousivat (paitsi loppupurkin vieressä ollut keppi, jonka ei siellä pitänyt olla). Tiedä sitten, millä tarkkuudella jälki tuli ajettua...

Ei kommentteja: