torstai 5. helmikuuta 2009

Hakutreenit Siikajärvi 2. parkkis 1.2.

Pihka ensin. N. hehtaarin kokoinen alue (?), alkuun paljon tyhjää. Koetta ajatellen testasin Pihkan pysäyttämistä käskyllä alueella etsinnän aikana, ensin alle 10 m päässä, toinen pysäytys n. 15-20 m. Loistavat pysäytykset, seis -käsky toimii. Tätä ei varmaan hirveästi treenata ennen mahdollista koetta. Yksi maalimies alueen lopussa, Pihka on aloitetellut tapaa jossa hajun saatuaan haukahtaa pari kertaa, sen jälkeen vasta tarkentaa loppuun ja ilmaisee. Periaatteessa tällä ei ole merkitystä, itse täytyy vaan muistaa että ilmaisee testaajalle löydöstä vasta kun ilmaisu on tasaista ilmaisuhaukkua.
(Ennen etsintää Pihka sikaili todenteolla haukkumalla seuraamisen aikana, edisti, ei malttanut mitään. Hermot napsahti, nakkasin Peen 2 minuutiksi takaisin autoon ja sitten uudelleen lähestymisyritys alueelle. Jäähyn jälkeen kaunista hiljaista seuraamista, lähetys heti alueen reunaan tullessa. Tempo oli hyvä etsinnässä ja liikkumisessa jäähystä huolimatta.)

Valolle pistotreeniä rullailmaisulla. Maalimiehet taputus- ja haamuavuin n. 40 metrissä. Valo tykkäsi kuin hullu puurosta, maalimiehet löytyi hyvin, hyvät ja napakat irtorullan hakemiset, nätit irtorullan palautuksen suoraan käteen, hienot näytöt. Vihdoin tuntuu siltä, että vuoden tahkoaminen irtorullien kanssa tuottaa tulosta. Mikäli näillä mennään yhtä sujuvasti vielä 2-3 kk, kesällä treeniä kiintorullalla.

Ei kommentteja: