maanantai 23. helmikuuta 2009

Tokoilua

Tänään meidän piti osallistua Valon kanssa RSKK:n järjestämään Virve Sormusen tokokoulutukseen. Kouluttaja sairastui, joten treenit menivät sivu suun :(. Lähdin kuitenkin tutustumaan uutena jäsenenä RSKK:n kennelmajaan, joka osoittautuikin loistovaksi treenipaikaksi.

Pihkalle taas seuraamista. Tai "seuraamista". Mä olen idioottimaisesti käyttänyt samaa seuraa -käskyä sekä metsässä että kentällä, joten nyt se kiva kontaktiseuraaminen on kadoksissa hangissa ja kapeilla poluilla seuruuttamisen takia ja yksinkertaisesti siksi, etten mä ole vaatinut tarpeeksi kontaktia pusikoissa. Jos me joskus halutaan kisata, täytyy ottaa vaikka kentälle uusi käsky, koska seuraa on nyt torpedoitu. Peelle kuitenkin piiitkää pätkää käännöksillä, ihan ok, mutta parempaakin voisi olla. Pienestäkin haistelusta äkkikäännös, johon Pee vastaa parilla haukulla ja uudelleen paikan hakemisella. Haukkuminen on raivostuttavaa, ja ilmenee erityisesti kierrosten noustessa. Mur.
Hyppyeste oli loistava, päästiin vihdoin treenaamaan. Laitoin esteen taakse muovikannelle nakkia ja Pihkalle hyppykäsky. Toistettiin muutaman kerran molempiin suuntiin, Pee tykkäsi kovin. Väliin pari hienoa lyhyttä seuraamista ja liikkeestä seis, nämä buenot, taasen hyppyesteen pariin. Nyt esteen läheltä hyppykäsky ja heitin hypyn jälkeen nakkia esteen taakse. Viimeiseksi lensi lelu, joka toimi loppupalkkana.

Valo. Lämmiteltiin tsekkaamalla paikka ja hupailemalla matalalla A-esteellä ja puomilla. Sen jälkeen perusasentoja, ensin 90 asteeen kulmasta, lopuksi suurensin kulmaa. Sen jälkeen paikallaolo, etäisyys 15 m, 20 s. Hienosti kuono maassa! Taasen perusasentoja pari, joissa Valo vähän hakee, ongelmana ehkä eniten lievä vinous vasemmalle, mutta korjailee itsekseen.
Seuraavaksi paikallaolo osa 2, matka nyt 25 m, aika 45 s. Nyt kuono nousi ohiajavien autojen takia pari kertaa, murahdin ja Valo laski kuonon. Ennen palaamista vierelle pyörin Valon molempien kylkien lähellä, en kiertänyt. Ok.
Hyppyä. Taas namilautanen esteen taakse, Valolle aluksi 2-3 lautaa, sai ajatuksen päästä kiinni parin toiston jälkeen, mutta piti olla tarkkana ettei kierrä esteen oik puolelta.
Välissä liikkeestä seis siten, että jätin lelun kentän reunalle Valon taakse. Eli seuraamisesta stop, muutama askel normaalisti eteenpäin ja vapautus lelulle. Valo tykkää hirmuisesti. Muutama toisto, kaikki hienoja!
Taas hyppyä, nyt nostin normikorkeuteen. Aluksi namilautanen, lisäksi pari toistoa siten, että Valon nähden heitin lelun esteen yli. Taas yksi yritys kiertää este, muut ok. Seuraavaksi vielä takalelupalkalla liikkeestä maahanmeno, sekin hieno ja lopuksi eteenmeno nakkikipolla n. 30-40 m etäisyydellä.

Jepa jee, kiva paikka treenailla esteineen. Edelleen vaan seura puuttuu ja kunnon kouluttaja :(

Ei kommentteja: